standard-title Pályázat

Pályázat

ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS                                                                                                                                                     

Kedvezményezett: ALARM ELEKTRONIKA Biztonságtechnikai Tervező és Telepítő Kft.
Projekt címe: Energetikai korszerűsítés az Alarm Elektronika Kft-nál
Támogatás összege: 5,58 millió forint
Támogatás intenzitása: 55%
A projekt fizikai zárása: 2023.02.15.
Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-02589

PROJEKT BEMUTATÁSA

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által 2019.10.01-jén meghirdetett Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása című felhívása alapján vállalkozásunk 2020.09.09-én sikeres támogatási kérelmet nyújtott be Energetikai korszerűsítés az Alarm Elektronika Kft-nál címmel. A pályázat keretén belül Az Alarm Elektronika Kft. jelen fejlesztéssel érintett, energiafelhasználás tekintetében korszerűtlen telephelyén lévő központi irodája és gazdasági épülete kerül komplex energetikai felújítás alá.
Az 1990-ben épült ingatlanon nagyobb horderejű energetikai fejlesztésre nem került sor, a meglévő, szigeteletlen fal nem biztosítja az energia hatékony működéshez szükséges hőátbocsátási tényezőt. A most induló fejlesztés keretében a meglévő vakolat meghagyásával a külső homlokzat 252 m2-en 15 cm-es EPS lapokkal kerül borításra. El kell végezni a jelenlegi fa és PVC nyílászárók cseréjét, mivel ezek hőátbocsátási tényezője nem megfelelő, így a régiek helyére új, korszerű műanyag nyílászárókat fogunk beépíteni. A fejlesztés keretében összesen 20,2 m2 hőszigetelt, fokozott légzárású műanyag ablak és dupla bejárati ajtó kerül beépítésre, 3 rétegű hőszigetelő üvegezéssel. Az árnyékolást, mint plusz hő-, hangszigetelési tényezőt, redőny felszerelése biztosítja. A projekt kiterjed az épület fűtési rendszerének fejlesztésére is. A meglévő, elavult és nem megfelelő hatásfokkal bíró 1 db gázkazán helyett korszerű, 1 db modern kondenzációs kazán, 14 kW teljesítményű gáz fűtőkazán kerül beépítésre, és a cserépfedésű tetőn 5 kWp teljesítményű napelemes rendszer lesz telepítve, ezáltal megújuló energia felhasználását teszi lehetővé a projekt.
A fejlesztés eredményeként a telephely téli hővesztesége és nyári túlmelegedése is csökken, ezáltal az itt dolgozók komfortérzete emelkedik, miközben az épület energia felhasználása csökken, az ingatlan jelenleg GG és HH energetikai besorolása CC minősítésűvé válik. A most kezdődő beruházás elsődleges célja az épület éves energiafelhasználásának és üzemeltetési költségének, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése, illetve, hogy az épület a korszerűsítés után megfeleljen a jelenleg érvényben lévő költségoptimális követelményeknek.
A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül valósul meg.