standard-title Klimatizálás

Klimatizálás

Cégünk évek óta foglalkozik klimatizálással, klíma rendszerek tervezésével, szerelésével, garanciális és garancia időt követő szervizelésével. Az eltelt időben mindig pontosan és szakszerűen gondoskodtunk ügyfeleink számára az ingyenes helyszíni igényfelmérést követően a legkülönbözőbb típusok (legyen szó standard vagy prémium márkáról) egyedi igények szerinti beszerzéséről, beszereléséről, beüzemeléséről, karbantartásáról és szervizeléséről.

Sokan nem tudják, hogy 2015-ben szigorodtak a klímavásárlás és -szerelés feltételei. Az új törvényi szabályozás segítségével könnyebben kiszűrhetők a nem megbízható cégek, ezeket a Klímavédelmi hatóság honlapján bárki könnyen ellenőrizheti.

2015. február 18-án lépett életbe az új kormányrendelet mely létrehozta a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságot. A hatóság állásfoglalásban mondja ki, hogy csak hitelesített vállalkozás képesített alkalmazottja végezheti el a hűtőkörök szerelését, vagyis a klímák telepítését, amelyet a Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetsége állít ki. Ügyfeleink szíves tájékoztatására közöljük, hogy az Alarm Elektronika, elegett téve a kormányrendeletben kimondottaknak, a törvényi szigorításoknak is megfelelő, akkreditált szakképesítéssel, és szakmai jogosítványokkal rendelkező szakemberekkel végzi ez irányú tevékenységét. Forduljon hozzánk bizalommal!

Ablak klímák

Az ablak klíma egy kevésbé elterjedt hűtési megoldás, ezzel szemben számos előnnyel rendelkezik. A készülék telepítése, és karbantartása egyszerű, legfőbb erénye, hogy szinte bárhová be lehet építeni, mivel nincs szükség kültéri egységre. Nevéből adódóan elsősorban nyílászárókra szerelik, de megoldható a falra történő rögzítése is. Működési elve, hogy a klíma ventilátora beszívja a levegőt, keresztülvezeti egy hőcserélőn, majd egy kifúvórácson keresztül visszafújja a helyiségbe. A kedvező árral szemben hátránya, hogy maximum 20-26 fokos hőmérsékletet tud tartani, illetve, hogy energetikai hatásfoka alacsony, így relatíve magasak az üzemeltetési költségei.

Split klímák

A split klíma fő tulajdonsága, ahogy neve is mutatja az, hogy két vagy több különálló egységből áll. Ennek elsősorban az az előnye, hogy a hűtés során keletkező hőmennyiség a szabad térben marad, másodsorban pedig, hogy minimális a belső terekben fellépő zajhatás. Kialakításuk szerint a split klímáknak két fajtát különböztetünk meg; a monosplit és a multisplit berendezéseket. Míg a monosplit klíma esetében egy kültéri és egy beltéri egység van, addig a multisplit klímánál egy kültéri egységhez több beltéri egység is csatlakozik.

 

Míg korábban a klímavásárlásnál a legfőbb szempont a minél nagyobb hűtési teljesítmény volt, napjainkra az energiatakarékosság vált a leghangsúlyosabb kérdéssé. A régebbi típusú, ma már elavultnak számító klímák lényegesen több energiát fogyasztottak, mint mai, korszerű társaik. A klímatechnológia fejlődésével ezeknek a berendezéseknek az energiaigényessége, ezáltal pénztárcát terhelő hatása lényegesen csökkent. Az inverter technológia egyre elterjedtebb használatával az energiafelvétel alacsonyan tartható. E tulajdonságukkal a forgalmazók üzleteiben már-már egyeduralkodóvá váló inverteres klímák szinte teljesen kiszorították a piacról a korábbi ON-OFF (ki-be kapcsolós) egykori vetélytársaikat.

Amennyiben klimatizálni szeretné otthonát, irodáját, telephelyét, vagy bármilyen klímaszereléssel, klímatervezéssel, klímaszervizeléssel kapcsolatos igénye, illetve kérdése van, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal!