standard-title Kapuautomatika

Kapuautomatika

A kapuautomatizálás alapvetően kényelmi funkció, ám beléptetőrendszerekkel történő összekötése nagyban megnövelheti a mindennapi biztonságérzetet is. Legyen szó akár magánszemélyek, akár cégek, telephelyek bejárati kapujáról, egy beléptetőrendszerrel könnyen meghatározhatjuk a belépési jogosultságokat. A kapuautomatika telepítése természetesen akkor a legkönnyebb, ha még a kapu kialakítása előtt gondolunk rá, de természetesen megfelelő tervezéssel meglévő kapukra felszerelhetőek. A rendszer működését minden esetben egy motor biztosítja, amely vezetékkel, vagy vezeték nélkül csatlakozik egy kezelőfelülethez.

Tolókapuk

Tolókapuk felszerelése, illetve automatizálása jelenti a legtöbb esetben a legegyszerűbb megoldást az ügyfeleink számára. Alaphelyzetben minimális követelményt kell csupán figyelembe venni, úgymint a nyitásszám, a kapu mérete, és súlya. Természetesen bármilyen egyedi igény felmerülése esetén is szívesen állunk ügyfeleink rendelkezésére. Ilyen különleges igény lehet például az úgynevezett “kiskapu megoldás”, amikor csupán annyira nyílik ki a kapu, hogy a gyalogos kényelmesen át tudjon haladni rajta.

Kétszárnyú kapuk

A kétszárnyú kapuknak alapvetően két fajtáját különböztetjük meg, a földbe rejtettet és a karos megoldásút. Ezeknek a típusoknak a felszerelése, és beüzemelése komolyabb tervezést és munkát igényel, hiszen lényegesen több követelménynek kell megfelelnie, mint egy egyszerű tolókapunak. A kétszárnyú kapu melléképületek, géptárolók, belső leválasztások, gyalogos- és kisebb gépjárműforgalom ideális megoldása lehet.

Földbe rejtett

Ennél a megoldásnál a motor egy dobozban helyezkedik el, amelyet be kell betonozni a kapu forgáspontja alá. Fontos szempont a kivitelezés során, hogy a víz elvezetését a dobozból mindenképpen meg kell oldani. Leggyakrabban ott alkalmazzák, ahol a karos megoldású kapu számára nincs elegendő hely, valamint olyan esetekben, ahol lényeges szempont az esztétika és az elegancia, mint például a kovácsoltvas kapuk.

Karos megoldású

A karos megoldásnál nem elég figyelembe venni csak a kapu súlyát és méretét, hanem figyelni kell arra is, hogy hová és milyen alapra lesz felszerelve a motoros konzol. További szempont, hogy a teleszkópos motoroknak van egy adott mozgástere, és hossza, ennek függvényében pedig jelentősen változhat az az idő amíg a kapu kinyílik.

Úszó kapuk

Az úszó kapuk teljesen egyedi megoldást igényelnek, hiszen ez a típus egy olyan fejlettebb tolókapu, ahol a talajszinten nincs lefektetett sín. Alapvetően két fontos technikai különbség van. Az egyik, hogy a mozgást itt csapágyak segítik, a másik, hogy minden úszó kapunál szükség van egy ellensúlyra is, ami megtartja a kapu súlyát.

Garázskapuk

Esztétikum, kényelem, biztonság, és legfőképpen a minőség jellemzi cégünk garázskapuit, garázskapunyitó szerkezeteit. Kivitel alapján kétféle módon automatizált garázskapu-megoldást kínálunk ügyfeleinknek; a billenő- és a szekcionált garázskapukat.

Billenőkapuk

A legfontosabb tudnivaló, hogy a hagyományos billenőkapu mindig előre nyílik, a mérete pedig fix. Ezért ilyen kapukat csak olyan helyre lehet szerelni, ahol a kapu és a nyílás nagysága megegyezik.

Szekcionált garázskapuk

A billenő kapukkal ellentétben a szekcionált kapuknál nem játszik szerepet a méret, így tökéletes megoldást jelenthetnek bárki számára akár egy csere vagy egy felújítás esetén is.

Cégünk a legkülönbözőbb típusok (Hörmann, Kling) egyedi igények szerinti beszerzését, beszerelését és szervizelését vállalja rövid határidővel, szakszerűen kielégítve ezzel ügyfeleink általános, vagy egyedi tervezésre és kivitelezésre vonatkozó igényeit is.

Sorompók

Az elektromos sorompók a legoptimálisabb lehetőséget jelentik a biztonságos áthaladás felügyeletére. Ideális megoldást nyújtanak olyan helyeken, ahol járművek közepes, és nagyforgalmú áthaladását kell szabályozni, minél rövidebb idő alatt. Ilyenek lehetnek a kórházak, a bevásárló központok, a szállodák, a mélygarázsok, az ipari és kereskedelmi telephelyek, társasházak és lakóparkok.

Cégünk a legkülönbözőbb típusok (Faac, Ditec) egyedi igények szerinti beszerzését, beszerelését, és szervizelését vállalja rövid határidővel és szakszerűen kielégítve ezzel ügyfeleink legváltozatosabb igényeit is.

 

Proteco termékkel kapcsolatban kérem, érdeklődjön Dobrosi Ferencnél! Tel.: 06 30/228-2027

Érdekel!