standard-title Gépjárművédelem

Gépjárművédelem

Vélhetőleg nincs olyan autótulajdonos, akit ne töltene el aggodalommal a gondolat, hogy megfelelő gépjárművédelem hiányában ismeretlenek megrongálják, feltörik, kirabolják, esetleg ellopják gépjárművét. Emiatt a legtöbb magánhasználatú és céges gépjárműben található valamilyen védelmi berendezés, többnyire riasztó. A piacon számos autóriasztó beszereléssel foglalkozó cég kínál terméket, szolgáltatást, ám ezek színvonala nagyon széles skálán mozog. Általában több helyről beszerzett anyagokból dolgoznak, amelyeknek eltérő lehet az ára, és a minősége is. Ami tovább ront a helyzeten, hogy ezek a beszerzési források változhatnak, esetleg meg is szűnhetnek.

Miután egy autóvédelmi rendszer kialakítása nem filléres dolog, és hosszú időre szól, alaposan meg kell fontolnunk, hogy milyen termékre, milyen szolgáltatóra essen a választásunk. Az ár és a célszerűség mellett lényeges szempont kell, hogy legyen a megbízhatóság, a beszerelő cég iránti bizalom, és az állandó szerviz háttér is. Az Alarm Elektronikánál sokéves tapasztalattal bír az autóvédelmi rendszerek felmérése, tervezése, beszerelése területén. Megfelelő szakképzettséggel, szakvizsgával rendelkező szerelőkkel, kiváló minőségű, ellenőrzött forrású termékekkel vállalunk felelősséget az elvégzett munkáért, annak érdekében, hogy minél több elégedett ügyfelet tudhassunk magunk mellett.

Autóriasztók

Az autóriasztó kiválasztásánál alapfeltétel, hogy lehetőség szerint ne kompakt, hanem moduláris, és mindenképpen ugrókódos legyen. A központi egység soha ne a legkönnyebben hozzáférhető helyre kerüljön beszerelésre, mint amilyen például a motortér, hiszen így könnyen hatástalaníthatóvá válik.

A moduláris rendszerek nagy előnye a kompakt riasztórendszerekkel szemben az, hogy a későbbiekben is bővíthetőek, valamint, hogy csak a hangforrás kerül a motortérbe, míg a központi elemeket a műszerfal alá rejtjük el, amelyhez a hozzáférés hosszadalmas és körülményes.

Műholdas gépjárművédelem

A műholdas, GPS alapú gépjárművédelmi rendszer fokozott biztonságot nyújt a gépjármű ellen irányuló különféle tolvajlási, rablási módok ellen. Legfőbb feladata, hogy a gépjárműlopást megakadályozza. Segítségével valós időben követhető a gépjármű helye. Használata mind magánszemélyek, mind pedig cégek esetén nagy mértékben növeli az általános biztonságérzetet.

Flottakövetés

A flottakövetés kiváló lehetőséget biztosít nagyobb járműparkkal rendelkező cégeknek, hogy járműveik helyzetét valós időben figyelhessék műholdas rendszer (GPS) segítségével. A flottakövetés használata nagymértékben növeli a gépjárműpark biztonságát, valamint hatékony fellépést tesz lehetővé az esetleges üzemanyaglopás megakadályozásában, felderítésében is.

Secret Control – E-Útdíjfizetés

A GPS flottakövető rendszer használata elsődleges biztonsági célja mellett számos hasznos egyéb funkcióval is rendelkezik. Az egyik ilyen kondíció a Secret Control, amely által lehetővé válik egy GPS jeladóval felszerelt flotta munkájának hatékony segítése egy diszpécseren keresztül, aki valós időben látja a járművek helyzetét, és nem várt esetekben megfelelő döntéseket tud hozni. Egy másik, a rendszerben rejlő lehetőség az E-Útdíj fizetés, melynek segítségével a járművezetők beépített fedélzeti eszközök, vagy szivargyújtó segítéségével, működő GPS-adókkal teljesíthetik útdíjfizetési kötelezettségeiket.