standard-title Beléptető rendszerek

Beléptető rendszerek

A beléptető rendszerek elsődleges funkciója az objektum biztonságának növelése, de alkalmas az épületekbe való belépés teljes körű kontrollálására is. A védett területre való bejutás megakadályozására többféle módszer létezik. Az ellenőrzésére, korlátozására és szabályozására az egyik legjobb, és leghatékonyabb megoldás a beléptetőrendszer kiépítése, amelyekből az Alarm Elektronika többféle típust is kínál ügyfelei részére.

Kártyás beléptető rendszer

A beléptetőrendszerek egyik legegyszerűbb technológiai módozata a kártyás azonosítás. Ebben az esetben a kártyát csak a terminálhoz kell közelíteni, amely a rádiós adatátvitel technikájával olvassa le a kártyán lévő adatokat, és teszi lehetővé a kártyabirtokos számára az zökkenőmentes bejutást.

PIN kódos beléptetőrendszer

Az egyik legelterjedtebb védelmi módszer, mellyel mindennapi környezetünkben lépten-nyomon találkozhatunk. Gondoljunk csak egy lépcsőházra, vagy egy munkahelyi lezárt szekcióra, ahol az ajtó közelében található nyomógombos táblán elhelyezett számok és jelek meghatározott kombinációjának beütésével érhetjük el a bejutást. A PIN kódos beléptetőrendszert sokszor kombinálják kártyás beléptetővel a magasabb szintű védelem érdekében.

Rendszámfelismerő rendszer

A rendszámfelismerő szoftver képes beazonosítani a jármű rendszámát, és az adatbázisban szereplő információk alapján eldönteni, hogy az adott jármű jogosult e az áthaladásra vagy sem. A szoftvernek köszönhetően bármikor visszakereshető, hogy ki, és mikor lépett be, vagy ki az adott területről.

Biometrikus beléptetőrendszer

Felhasználóbarát megoldás, hiszen nem kell kártyát hordani, mert az ujj mindig kéznél van. A rendszer működési elve ugyanis a csak az adott személyre jellemző saját ujjlenyomat leolvasásán, az azon található egyedi mintázat beazonosításán alapul. Mivel nincs két egyforma ujjlenyomat, ezért a biometrikus beléptetőrendszer biztonsági szintje magasnak tekinthető. Egyetlen hátránya az, hogy, ha az ügyfél ujja megsérül (égés, vágás) akkor a rendszer nem, vagy csak részben tudja azonosítani a belépő személyt, s ez azzal járhat, hogy a belépés meghiúsul.

Hangalapú azonosítás

A mai világban rengeteg jelszót és számkódot kell észben tartanunk. ezeknek a lecseréléséhez valamely fizikai jellemzőket használjuk fel. Az egyik legkényelmesebb és elég biztonságos rendszer a hangalapú azonosítás. Az azonosításhoz használt mintavételi eljárás mára úgy működik, hogy random szavakat és / vagy mondatokat kell felmondanunk, hogy ne lehessen „ellopni” a mintánkat. Az informatika fejlődése miatt már külön azonosító eszközre sincs szükségünk az azonosításhoz, elegendő a telefonunk vagy egy számítógép. Ezért is lehet a hangazonosítás az egyik legalacsonyabb árú biometrikus rendszer.

Retinaazonosítás

A retina azonosítás hasonló eljárás mint az ujjlenyomat olvasás, csak itt a szám hátsó falán található vérerek mintázatát tároljuk és minden azonosításnál összevetjük a tárolttal. Az azonosítás folyamata, hogy alacsony intenzitású infravörös sugarakkal világítja meg a szemfeneket a leolvasó, hogy a láthatatlan vérerek erezetéről felvételt készítsen. Az szkennelési eljárás kellemetlenebb a többi azonosító eszközhöz képest, mert itt rögzíteni kell a fejet, hogy a fény a retina hátfalára vetüljön. Ennek köszönhető, hogy ez a rendszer az egyik legpontosabb és legmegbízhatóbb a piacon.

Vénaalapú azonosítás

Minden azonosító rendszer alapja, hogy az ember testén vagy testében található egyediséget rögzítsük és minden azonosításnál összehasonlítsuk az eredetivel. A vénaalapú azonosítás a kézben található vénastruktúrát vizsgálja, infravörös fény segítségével. Mivel a vénalenyomat nem másolható és reprodukálható ezért nagyfokú biztonságot ad a felhasználónak. A szenzor érintésmentesen működik, így adatlopásra sem használható. Kizárólag csak élő végtagnál működik emiatt a lopás lényegében lehetetlen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Amennyiben beléptetőrendszer kiépítését tervezi, vagy csak kérdése van a beléptetőrendszerek helyszíni ingyenes igényfelmérésével, egyedi igényekre szabott megtervezésével, kiépítésével, garanciális vagy garancián túli szervizelésével kapcsolatban, keressen minket bizalommal!